EFOP 3.3.5-17-2017-00049
EFOP 3.3.5

„HAJDÚSÁGI HAGYOMÁNYOS ÉTELEK” FŐZŐVERSENYE

A Berettyóújfalui SZC Veress Ferenc Szakképző Iskola versenyfelhívására lettünk figyelmesek: „Hajdúsági hagyományos ételek” főzőversenye. Miért ne? Gondoltuk, hogy iskolánk tanulóiból álló kis csapatunkkal megmérettetjük magunkat. Az első fordulóban egy receptet kellett összeállítani és elküldeni a zsűri részére. Amelyik csapatnak a receptleírását a zsűri érdekesnek találta, azok a csapatok vehettek részt a gyakorlati megmérettetésen. Nagy örömmel fogadtuk az e-mailt, hogy mi azok között a csapatok között vagyunk, akik az ételt elkészíthetik.
A főzőverseny második fordulójára az iskola Pályaválasztási nyílt napján került sor. Az intézmény tankonyháján kellett elkészítenünk az ételünket, amely nem volt más, mint lecsóval töltött lepcsánka. Csapatunk két tanulója, Korondán Vivien és Nagy Panna nagyon ügyesek voltak a tankonyhán. Szeletelték a zöldségeket, reszelték a krumplit és minden feladatot szakszerűen végeztek.
Az igazi csapatmunkánknak köszönhetően egy igazán különleges ételt sikerült elkészítenünk. A tálalás után a háromtagú zsűri kóstolta végig mind a hat csapat ételét. Nagyon izgatottan vártuk a délutáni eredményhirdetést, ahol nagy örömünkre szolgált, hogy kis csapatunk ételét első helyezéssel jutalmazta a szakmai zsűri.
Csodálatos élményekkel, büszkén tértünk haza. Reméljük, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk részt venni ilyen megmérettetésen.

Madai Tamás
vezetőszakács-pedagógus, a csapat 3. tagja
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image
image
image
image